کتاب صوتی قصه های دوست داشتنی نوشته لسلی سیمز و کنراد میسون از جمله کتابهای ادبیات کودکان است که برای شفافسازی و تقویت بیان برخی از متنها، همیشه با تصاویر همراه بوده است. در ابتدا قدرت این کار دست کم گرفته شد، چون تصاویر بیشتر به عنوان ابزاری تزیینی مورد استفاده قرار میگرفتند. با گذشت زمان، مزایایی در مورد خواندن کتابهای مصور کشف شد که نه تنها برای تزیین کتاب استفاده میشدند، بلکه به انتقال مفهوم و تکمیل آن نیز کمک میکردند.
این کتاب در مورد چیست؟
کتاب صوتی قصه های دوست داشتنی ، مجموعهای از داستانها با تصاویر رنگی است که برای کودکان 7-9 سال تهیه شده است. «موش شهری و موش دهاتی»، «پرسی و دزدان دریایی»، «خورشید و باد»، «اسب رم کرده»، «شبح شهربازی»، «باد در میان درختان بید» و «رؤیای نیمه شب تابستان»، داستانهای گردآوری شده در این کتاب هستند. در این کتاب لسلی سیمز و کنراد میسون داستانهایی از کنث گراهام، ایزوتوپ و ویلیام شکسپیر را تالیف و گردآوری کردهاند. همچنین در انتهای کتاب مختصری درباره نویسندگان توضیح داده شده است.
نقل قولهایی از کتاب
روزی روزگاری موش دهاتی کوچولویی بود که توی ده آرامی زندگی میکرد. اسمش پیپین بود و خانهاش توی پرچین، میان گلها و سبزهها بود. بهار زیر آفتاب چرت میزد و به آواز پرندهها گوش میداد. تابستانها، غذایش توت وحشی آبدار و برگهای سبز و شیرین بود. در طول روزهای گرم تابستان مشغول جمع کردن غذا بود و با علفها رختخواب گرم و نرمی برای پاییز و زمستان سردی که در پیش بود درست میکرد. کمکم هوا سرد شد و برگها زرد شدند. پیپین هم بیشتر وقتها توی خانه گرم و نرمش توی پرچین میماند. یک روز سرد، کنار آتش نشسته بود که یک مرتبه دید دارند در میزنند: تق! تق! تق! یکی از پشت در گفت: «آهای، پیپین خونهای؟» پیپین بدو بدو رفت و در خانه را باز کرد. پسر عمویش توبی، موش شهری بود. ...
درباره نویسندگان
کنث گراهام متولد 1859 در ادینبورگ اسکاتلند بود که سال 1932درگذشت. او کتاب باد در بیدها را برای پسرش الاستر نوشت که یکی از آثار کلاسیک ادبیات کودکان است. گراهام از کودکی در باغ مادربزرگش کنار رودخانه بازی میکرد. در بزرگسالی، به استخدام بانک مرکزی بریتانیا درآمد و در اوقات فراغتش کتاب مینوشت. ایزوتوپ که اطلاعات دقیقی از او در دسترس نیست، داستانهایی معروف به حکایتهای ایزوتوپ دارد. این داستانها بیش از 4000 سال قبل در یونان باستان نقل میشدند. حکایتهای ایزوتوپ هر یک پیام و نتیجهای اخلاقی دارد. ویلیام شکسپیر نویسنده بنام انگلیسی است که سالهای 1564-1616 میزیست. او با کمک قصههای عامیانه و ماجراهای واقعی زندگی، نمایشنامههای متعددی مینوشت که در «گلوب»، تماشاخانهای در لندن، اجرا میشد.
چرا این کتاب جذاب و خواندنی است؟
کتاب قصه های دوست داشتنی برای کودکان تهیه شده و پر از تصاویر با رنگهای شاد است. نوشتهها کوتاه و ساده هستند. تصاویر بهتر از هر متن بلند و طولانی، مفهوم را توضیح میدهد. این یکی از بهترین روشها برای آموزش به کودکان است. علاوه بر این، محتوای کتاب خلاقانه است و خواندن آن را برای کودک هیجانانگیز و جالب میکند. شخصیتهای داستان به خوبی معرفی شده و برای کودک باور پذیر هستند.
پیشنهاد کتاب
کتابهای «زنبوری که چای درست میکند»، «کلاغ قهرمان در برف»، «بزی در قایق» از لسلی سینز، از جمله کتابهای مصوری است که برای کودکان تهیه شدهاند.
مشخصات کتاب قصه های دوست داشتنی
نام لاتین کتاب: Stories for the Holidays نویسنده: لسلی سیمز Lesley Sims مترجم: فرخ بافنده زبان اولیه کتاب: انگلیسی ژانر: داستان تعداد صفحات: 337